Sport mötte Ilves på fredagskvällen och efter en varierande första period ledde hemmalaget med 1–0. Målet tillägnades Antti Kalapudas men i själva verket handlade det om ett självmål av det tydligare slaget. Vid ett par tillfällen gjorde Sport det svårt för sig i egen zon, men slarvfelen ledde åtminstone inte till baklängesmål.

Med bättre skärpa kunde kanske Sport ha lett med flera än ett mål i paus – hemmalaget hade nämligen ett par kvalificerade chanser.

Andra perioden började med några vassa lägen för Sport men det var gästerna som gjorde följande mål. 1–1 på resultattavlan alltså och en stund senare tog Ilves ledningen med 1–2. Det krävdes videogranskning för att godkänna målet.

Efter det steg Kalpudas fram och kvitterade, men före perioden var över hade Ilves gjort två mål. Med andra ord ledde gästerna med 2–4 efter 40 minuter.

Tredje perioden började mycket tungt för Sport som släppte in kvällens femte mål efter 53 sekunder. En halv minut senare var det dags igen och då tog Ilves ledningen med 2–6.

Följande mål gjordes av Sport och Tony Sund men det hjälpte föga. Ilves gjorde 7–3 i boxplay med knappa fem minuter kvar att spela och när matchen var över hade Ilves vunnit med 3–8.