– Man kan höra hur han förhörs, torteras och sedan mördas, säger en källa till tidningen.

Dessa bevis har inte offentliggjorts eftersom de innebär ett erkännande av att Turkiet spionerar på utländska beskickningar i landet, skriver tidningen.

Khashoggi besökte konsulatet i Istanbul i förra veckan, för att skaffa ett dokument inför sitt giftermål. Sedan dess har han inte synts till. Saudiarabien hävdar att den regimkritiske journalisten lämnade konsulatet med förrättat ärende – men att det inte finns bildbevis på det eftersom övervakningsutrustningen vid beskickningen inte sparar något material.

Turkiet har dock hela tiden verkat väldigt säkert i sina anklagelser: Khashoggi mördades av ett underrättelseteam som flugits in från Saudiarabien enkom för ändamålet. Kvarlevorna fördes sedan till hemlandet av agenterna.

Turkiska företrädare har enligt Washington Post berättat om sina video- och ljudbevis för USA. Det är dock oklart om amerikansk underrättelsetjänst har fått studera materialet.

Västvärlden är beroende av saudisk olja, och andra lukrativa affärer med den rika diktaturen. Många västerländska företrädare har uttryckt oro kring uppgifterna om Khashoggi, men inte varit lika hårda i sin kritik som Turkiet.

USA:s president Donald Trump efterlyser klargöranden, men erkänner att han ogärna låter Khashoggi-fallet påverka förbindelserna med Riyad.

– De lägger 110 miljarder dollar på militär utrustning, grejer som skapar jobb i vårt land. Jag gillar inte konceptet att stoppa en investering på 110 miljarder dollar för USA, för vad gör de då? De tar pengarna och spenderar dem i Ryssland eller Kina eller någon annanstans, säger Trump.