Utnämningen gjordes av ekonomidirektionen vid Åbo Akademis Studentkår. Linda Lindholm kommer att vara tf vd för Åbo Akademis Studentkårs ekonomisektor och för Kafé Gadolinia Kb.

I dag är hon ÅAS generalsekreterare och har jobbat på studentkåren sedan 2015.

Lindholm är tf vd från 21 oktober tills tjänsten tillsätts permanent. En rekryteringsprocess har inletts, säger Marina Stenbäck, ekonomidirektionens ordförande vid Åbo Akademis Studentkår, i ett pressmeddelande.

– Jag är nöjd över att Linda Lindholm åtagit sig uppgiften som tf verkställande direktör tills en stadigvarande vd utnämnts. Under Patrik Fellmans ledning har restaurangkoncepten på våra kårkaféer utvecklats och vi har en produkt vi kan vara stolta över. Jag vill å hela ekonomidirektionens och studentkårens vägnar tacka Patrik för det arbete han gjort samt önska honom lycka och framgång.

Åbo Akademis Studentkår (ÅAS) fungerar som intresse- och serviceorganisation för studerande vid Åbo Akademi och de föreningar som verkar inom studentkåren. ÅAS äger och förvaltar två kårhus, Kåren i Åbo och Havtornen i Vasa.

Kafé Gadolinia Kb är ett av ÅAS restaurangbolag som serverar studentluncher vid fyra Kårkaféer: Café Arken, Café Fänriken, Café Gadolinia och Café Kåren. I Kåren driver Kafé Gadolinia Kb en beställningsrestaurang, Restaurang Kåren, samt en Streetfoodbar.