Julkalendern Snöfall (Snøfall) handlar om Selma som är föräldralös och drömmer om att få en egen familj. I äventyrsvärlden Snöfall träffar hon jultomten.

När Selma var tre år dog hennes föräldrar i en olycka. Selma och hunden Casper flyttar in till Ruth, en granne som då och då brukade vara barnvakt åt Selma. Det här skulle vara en nödlösning, men nu är Selma nio år och bor fortfarande hos Ruth.

Selma skriver ett brev till jultomten där hon önskar sig en familj. Brevet hamnar i Snöfall, en liten stad som ligger i en annan dimension. Efter ett gräl med Ruth hamnar Selma själv i Snöfall, där hon möter överraskningar, faror och magi.

Julkalendern sänds på Yle Fem alla dagar klockan 8.30 och klockan 18.00 med start den första december. Den finns också på Arenan i 30 dagar.

Zoom

BUU-klubbens programledare Staffan Gräsbeck, Malin Olkkola och Jonathan Granbacka. Foto: Yle/Anne Hämäläinen


I BUU-klubben dyker håsatomten Elsa, uppfinnartomten Ulf och festprissen Nisse upp. De får också varsitt spel i BUU-klubbens app. De tre spelen publiceras i appen den 1 december.

Svenska Yle producerar också en papperskalender i samarbete med Luckan. Papperskalendern är illustrerad av Linda Bondestam.

Papperskalendern skickas inte längre per post. I stället finns den på alla Luckor i Finland. På orter där Luckan inte har kontor kan man hämta kalendern på biblioteket. Den delas också ut när BUU-klubben åker på julturné i Svenskfinland.

Turnén kulminerar i de stora BUU-dagarna i Vasa den 24 november och i Helsingfors den 1 december. Exakta datum och platser för BUU-turnén hittar man på buu.yle.fi.