ISHOCKEY FM-ligan

• Sport – KalPa 4–3 e förl (0–0, 2–2, 1–1, 1–0)

Efter en mållös första period där KalPa var vassare öppnades målkranarna i andra.

Yttern Toni Hyvärinen skyfflade in en retur från nära håll och KalPa hade 0–1 efter 22.30.

Sports replik kom i powerplay där Antti Kalapudas spelade fram och Roope Talaja hängde in kvitteringen från slottet. 1–1 med 27.27 på uret.

Backen Otto Leskinen svarade med en soloräd som innebar 1–2 efter 28.54.

I andra periodens sista minut kom repliken, också den genom en fin individuell prestation. Olavi Vauhkonen fick pucken bakom målet, kurvade runt och vispade in 2–2-målet med 29 sekunder kvar till paus.

I tredje perioden stod Sport på tur att ta ledningen. Miro Lehtimäki fick tid och yta till vänster och prickade in 3–2 efter 45.12.

Med 55.37 spelat var det kvitterat. Sportbekanta backen Ari Gröndahl fick tid på sig att ställa in siktet i powerplay och hängde in 3–3.

I förlängningen fick Sport chansen i powerplay. Jyri Niemi satte segermålet med ett mäktigt slagskott i krysset.