Lars Mosander tackar för sig vid årsskiftet och Christoffer Kloo, som jobbat som sport manager i Seinäjokiklubben SJK, tar över i Wasa Fotbollsakademi (WFA).

Under spelarkarriären spelade Kloo ligafotboll i VPS och allsvenskt i Östers IF och han har hunnit inneha tränarposten både i fostrarföreningen Vasa IFK och i SJK.

– Vi är tacksamma för att tjänsten som sportchef intresserade många kompetenta sökande och ser fram emot att tillsammans med Christoffer Kloo utveckla vår verksamhet, säger WFA:s ordförande Tom Kecklund i ett pressmeddelande.

– Även om det hänt mycket under de tre år vi jobbat tillsammans inom WFA så vet vi att det ännu finns mycket som vi behöver jobba med och utveckla. Därför känns det tryggt och inspirerande att vi får en kunnig och driftig ny sportchef.

Kloo, 45, hyllar sin företrädare.

– Lars Mosander har gjort ett fantastiskt jobb genom att lägga grunden till WFA:s verksamhet med sitt fotbollsprogram och sin verksamhet, säger Kloo.

– I SJK har jag haft förmånen att få jobba i en av Finlands främsta fotbollsorganisationer och jag har lärt mig väldigt mycket. Nu gäller det att ta med sig de erfarenheterna ut på fältet och stöda och hjälpa alla tränare inom samarbetsföreningarna. Genom ett bra samarbete ska vi kunna skapa både topp och bredd.

WFA är ett fotbollssamarbete som omfattar Iskmo-Jungsund BK, FC Kuffen, BK-48, Vasa IFK, Sundom IF och Solf IK.