Anfallarna Robert Arrak och Valentin Claireaux spelar landslagshockey med Estland respektive Frankrike den här veckan. A-juniorernas anfallare Eemil Erholtz och Eetu Mäki ansluter i sin tur till U19-landslaget.

Sport tränar som vanligt under landslagspausen. En del spelare slickar såren efter första etappen av säsongen.

– Vi har små skavanker på flera spelare och dem ser vi till att sköta om den här veckan, säger sportchef Markus Jämsä på Sports webbplats.

Sex spelare plockas in i truppen för veckans träningar. Från A-juniorerna ansluter målvakten Conrad Mölder och anfallarna Heikki Harju, Lari Heikkinen och Santeri Haarala. Backen Toivo Pennanen, som spelat på lån i Hermes, finns också med, liksom Hermesyttern Samu Markkula.

18-åriga Haarala är förstacenter i A-juniorerna som inlett säsongen lysande och ligger fjärde i tabellen. Haarala är tredje i poängligan med 16+14=30 poäng. Eetu Mäki är fjärde med 11+19=30 och Eemil Erholtz är sjätte med 10+18=28.

24-åriga Markkula är fostrad i JYP och gör sin tredje säsong i Hermes. Karlebylaget ligger tvåa i tabellen och Markkula toppar poängligan med 6+18=24 poäng.

– Tanken är att vi ska ha tillräckligt med spelare för att kunna träna ordentligt och att vi testar spelare med tanke på framtiden, säger Jämsä.