Lee är mest känd som en av skaparna av det amerikanska serieförlaget och superhjälteuniversumet Marvel Comics. Spider-man, Iron man och The Avengers är bland hans mest kända hjältar.

Enligt nöjessajten TMZ ska Stan Lee ha förts till sjukhus i Hollywood under måndagsmorgonen, lokal tid, där han senare avled. De senaste åren ska han att lidit av flera sjukdomar, bland annat lunginflammation.

I fjol gick Lees hustru sedan 69 år tillbaka bort. Paret hade dottern Joan tillsammans.

– Min pappa älskade alla sina fans. Han var den bästa, hyggligaste mannen, säger hon till TMZ.

Stan Lee startade Marvel tillsammans med bland andra tecknarna Jack Kirby och Steve Ditko i början av 1960-talet och har sedan dess levererat superhjälteserier som uppslukat flera generationer av unga läsare och resulterat i otaliga filmatiseringar.

Lee uppmärksammades även för de många lager av komplexitet han tillskrev sina superhjältar, skriver Reuters. Hans figurer kunde vara hårda som sten på utsidan men kunde samtidigt känna sig osäkra och hade problem med både kärlek och pengar.

"Jag kände att det skulle vara roligt att känna till lite om deras privata liv, om deras personligheter och visa att det var mänskliga samtidigt som de var superhjältar", berättade Lee i en intervju med NPR News 2010.

"Det kommer aldrig att finnas en annan Stan Lee", skriver "Captain America"-skådisen Chris Evans på Twitter.