ISHOCKEY FM-ligan

• Sport – KooKoo 3–4 (1–0, 1–2, 1–2)

Efter en trög start på kvällens match forecheckade sig Sport in i spelet och tog ledningen.

Ledningsmålet kom i spel fem mot tre halvvägs in i första perioden. Aleksi Ainali tog emot en perfekt passning av Antti Kalapudas och placerade in 1–0.

Efter en bra första period hade Sport det tufft i början av andra. KooKoo kom in med mycket energi och vilja, vilket ledde till ett par utvisningar för hemmalaget.

FM-ligans poängkung Malte Strömwall hittade sitt skott som helt lyste med sin frånvaro på fredagskvällen och pangade in kvitteringen. Några minuter senare gav han gästerna ledningen och Sport var i brygga.

Lagkaptenen Erik Riska såg till att hålla sitt lag med i poängstriden då han kvitterade från distans mot slutet av andra perioden.

Sport tog sedan ledningen i tredje då Ainali passade fram Kalapudas i powerplay.

KooKoo hade maxflyt med sin kvittering. Arttu Pelli skickade en puck mot mål från blålinjen med hopp om att någon skulle styra in den. Det gjorde ingen, men Mika Järvinen såg den för sent och pucken slank in vid ena stolpen.

Hela Kopparön gjorde sig redo för förlängning då Strömwall plötsligt stod för en stunds briljans. Han gjorde bort två Sportspelare, åkte in mot mål och vinklade in pucken under armen på Järvinen. Hans tredje mål för kvällen kom med 51 sekunder kvar och gav gästerna samtliga tre poäng.