Det var strax före avspark i tisdags som det urartade på Olympiastadion i Aten. Supportrarnas bråk tvingade polis att vidta åtgärder och efter försöket att lugna stämningen mellan lagens anhängare på läktaren syntes supportrar med blodiga ansikten.

En brandbomb ska även ha kastats in på gästernas sektion.

Skandalscenerna gjorde att matchen hamnade i skymundan, men på planen fortsatte nederländska Ajax att imponera. Med 0–2-segern mot AEK Aten, Ajax femte raka match utan förlust i turneringen, säkrades avancemang till åttondelsfinal för första gången sedan 2006.

Tvåmålsskytten Dusan Tadic blev klubbens store matchhjälte.

Bayern München fortsätter toppa grupp E efter 5–1-segern hemma mot Benfica. Arjen Robben och Robert Lewandowski gjorde två mål vardera.

Stormötet mellan Roma och Real Madrid på Olympiastadion i Rom tappade tyngd i Moskva. När tjeckiska Viktoria Plzen vände 1–0 till 1–2 borta mot CSKA Moskva innebar det att topplagen i grupp G redan innan avspark hade säkrat avancemang. Matchen handlade därmed bara om jakten på gruppsegern. Och i den kampen var regerande mästarlaget Real Madrid starkast. Real vann med 0–2 efter att Gareth Bale tagit vara på Federico Fazios dåliga hemåtnick i början av andra halvlek och Lucas Vazquez stått för 0–2 efter en omställning.

Manchester City kryssade 2–2 mot Lyon i Frankrike och är därmed vidare till åttondelsfinal.

Även Juventus säkrade fortsatt spel i turneringen genom 1–0 hemma mot Valencia. I grupp H, samma som Juventus och Valencia, blev Marouane Fellaini Manchester Uniteds stora hjälte när han avgjorde på tilläggstid hemma mot Young Boys.

1–0-målet innebar att även United är vidare från gruppspelet.

– Det är bra. Det är en svår grupp och att göra det här med en match kvar är bra. Matchen hade några bra saker men också dåliga. Vi slarvade bort bra chanser, säger tränaren José Mourinho till Viaplay.

– Vi har fortfarande svårt att göra mål.

Klara för åttondelsfinal

  • Bayern München, Ajax, Manchester City, Real Madrid, Roma, Barcelona, Juventus, Manchester United.