ISHOCKEY FM-ligan

• SaiPa – Sport 2–3 e förl (1–0, 1–0, 0–2, 0–1)

Efter en trög start blev det fart i matchen och det var SaiPa som öppnade målskyttet.

Tony Sund tappade puck vid eget mål och yttern Tomi Iso-Mustajärvi skyfflade in 1–0 från nära håll efter 14.40.

I andra perioden sågs matchens första utvisningar och de kom åt Sport. Under den andra, då Sund satt utvisad, dubblade yttern Jonatan Tanus hemmalagets ledning. 2–0 kom efter 28.21.

Sport fick vänta på numerära överlägen till tredje perioden. Det andra kom efter att SaiPa haft för mycket folk på isen och precis när Sportfostrade yttern Joni Nikko var tillbaka på isen hängde Joel Kiviranta in 2–1-målet efter 50.33.

Strax efter fick Sport en utvisning av samma orsak. Då passade comebackande Brody Sutter på att kvittera. 2–2-målet i boxplay efter 54.06 bekräftades genom en videogranskning som visade att hela pucken hann över mållinjen innan kanadensiska backen Brenden Kichton sopade undan.

I förlängningen var det en annan Sportfostrad spelare som hamnade i utvisningsbåset. Backen Robin Salo åkte ut för en crosschecking, men Sport lyckades inte göra mål.

Sedan klev Antti Kalapudas fram med ett stiligt segermål och matchuret stannade på 64.06.