Efter att han lagt handskarna på hyllan började Henri Sillanpää jobba som målvaktstränare för VPS 2016. Och Sillanpää fortsätter som målvaktstränare i laget, samtidigt som han tränar VPS 2005- och 2007-födda pojkar. 

– Jag har utbildat mig inom att träna barn och unga. I fjol tog jag Uefas A-licens för målvaktstränare och tanken är att jag ska ta A-licensen för tränare småningom, säger 39-åriga Sillanpää på VPS webbplats. 

– Jag strävar efter att bli så mångsidig som möjligt eftersom jag är intresserad av att träna både lag och målvakter. Det har varit fint att kunna jobba med både och. På förmiddagarna har jag jobbat med målvakterna och på kvällarna har jag tränat lag. 

VPS tränare Petri Vuorinen lyfter fram Sillanpääs passionerade inställning till arbetet. 

– "Henkka" är inne på en bred tränarbana och det har varit fint att följa hans resa. Han är verkligen passionerad och ivrig i det han gör och hans arbetsbörda är stor, säger Vuorinen. 

– För VPS del är det bra att han fortsätter. Det är det också för mig personligen eftersom vi känner varandra väl. Vårt samarbete flyter på bra och vi pratar samma fotbollsspråk. Det är utan tvekan en styrka. 

VPS har för tillfället inga målvakter i ligalaget och Sillanpää har en viktig roll i arbetet med att fylla den luckan. Hans avtal med ligalaget är av modellen 1+1 och hans kontraktsförlängning med juniorföreningen är treårig.