Arsenal vann söndagens derby med 4–2.

Matchen var inget för den lätt sjösjuke, då det svängde rejält i mötet på Emirates Stadium.

Den första rejäla svängningen stod Tottenham för. Efter att Arsenal haft kommandot i inledningen – och också tagit ledningen genom Pierre-Emerick Aubameyang från straffpunkten – vaknade Tottenham till liv under några blixtrande efter att halvtimmen spelats.

Först när Eric Dier nickskarvade in 1–1, vilket följdes upp av ett hyschande finger mot munnen från den engelska landslagsmannen – riktat mot motståndarfansen. En situation som föranledde gruff mellan spelarna vid sidlinjen.

Direkt efter att kaoset lagt sig var det dags för 1–2 när även "Spurs" fick en straff, som Harry Kane förvaltade.

Få såg nog där och då den upphämtning som Arsenal skulle stå för i andra halvlek.

Efter att Aubameyang gjort sitt andra för dagen och kvitterat i 56:e minuten var det rödvitt för hela slanten.

Må så vara att 3–2-målet var något turligt väl när det kom. Inbytte Alexandre Lacazette halkade vid skottögonblicket men lyckades ändå, via en touch, få in bollen i 71:a minuten. Och som grädde på moset utökade Lucas Torreira bara tre minuter senare.

När Tottenhams Jan Vertonghen tog sitt andra gula med några minuter kvar av matchen dog också de vitkläddas hopp om att stå för ännu en vändning.

I och med Tottenhams förlust blev laget som besegrades förra helgen, det vill säga Chelsea, ny tabelltrea.