Enligt Times förstasidesartikel ska May försöka med Margaret Thatchers berömda handväske-diplomati – företrädaren brukade under sin premiärministertid 1979–1990 skryta att när hon drämde handväskan i bordet då darrade alla förhandlingsmotparter, inklusive EU.

Planen är i så fall att under söndagen meddela att den kommande veckans omröstning i parlamentet om utträdesavtalet med EU läggs på is. I stället ska May åka till Bryssel och pressa fram fler eftergifter.

Till nyhetsbyrån PA säger Mays stab att detta inte stämmer. May har inga planerade framträdanden under dagen, och underhuset ska rösta på tisdag.

Men enligt Times hotar flera ministrar med att avgå de närmaste dygnen, vilket skulle få May att se omröstningen som omöjlig att vinna. Om avhoppen blir tillräckligt många kan hennes regering kanske inte sitta kvar.

Flera namngivna regeringsledamöter, däribland justitieminister David Gauke, uppges också vara upptagna med planer på en ny folkomröstning om EU-medlemskapet. Det är en idé som ofta nämns i debatten, men som många ledande politiker uppenbarligen inte vågar närma sig, av rädsla för att EU-skeptikerna ska se det som förräderi.