Vid Stiftelsens för Åbo Akademi delegationsmöte i Åbo i måndags valdes nya medlemmar till delegationen. De nya medlemmarna är Riina Forsman (Åbo), Roger Holm (Jakobstad), Linda Lindholm (St. Karins) och Carl Pettersson (Helsingfors) för år 2019–2023.

Delegationens ordförande, minister Christoffer Taxell hade meddelat att han önskar avgå som medlem i delegationenTill ny ordförande för delegationen för år 2019 valdes kommerserådet Peter Boström. Regeringsrådet Paulina Tallroth återvaldes till
vice ordförande för år 2019.

Delegationen har högst 50 medlemmar och sammanträder två gånger per år. Till delegationens uppgifter hör bland annat att utse medlemmarna i Stiftelsens för Åbo Akademis styrelse och utse styrelsemedlemmar i Stiftelsens för Åbo Akademi forskningsinstitut och Donnerska institutet för religionshistorisk och kulturhistorisk forskning.

Till nya medlemmar i styrelsen  för Stiftelsen för Åbo Akademi för år 2019-2021 valdes Martina Harms-Aalto och Michael Smirnoff. Gisela Knuts och Timo Ketonen återvaldes. Övriga styrelsemedlemmar är Ebba Dåhli, Johan Kronberg och  Stefan Wallin.