– Hon har förlorat det här husets och folkets förtroende, sade Corbyn efter parlamentsomröstningen.

En av Mays talesmän uppger för Reuters att hon fortsatt räknar med att landet lämnar EU den 29 mars. Men det spekuleras även om andra möjliga utvägar – som nyval, en ny folkomröstning, ett snabbt omförhandlat utträde på annat vis eller rent av ett helt avtalslöst utträde.

"Risken för ett oordnat brittiskt utträde har ökat med kvällens omröstning", konstaterar EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker i ett uttalande där han lovar fortsatta EU-förberedelser för ett sådant läge.

Theresa Mays förslag förlorade tisdagens omröstning i parlamentet med en rekordstor marginal. Beslutet tog med röstsiffrorna 432 mot och 202 för.

Aldrig tidigare har en brittisk regering förlorat så stort i en parlamentsomröstning. Det gamla ”rekordet" innehades av Labour-premiärministern Ramsay MacDonald vars regering i oktober 1924 förlorade en omröstning med 166 rösters marginal och därefter avgick.

– Det var väntat att hon skulle förlora, men hon har förlorat med väldigt mycket, säger Ulrika Mörth, professor i statsvetenskap vid Stockholms universitet, till TT.

Däremot tror Mörth inte att May kommer att förlora en misstroendeomröstning.

– Den kommer hon ju sannolikt att vinna eftersom Torypartiet ju inte kommer att vilja ha bort henne. De vill ju inte ha nyval, säger Ulrika Mörth.