Ungefär hälften av ungdomarna man kommer att sysselsätta är högstadie- och gymnasieelever som deltar i programmet "Bekanta dig med arbetslivet och förtjäna". Sommarjobbarna kommer till största del att sysselsättas i kundbetjäningsuppgifter, till exempel som försäljare, servitörer och trafikbutikspersonal. Även i år kommer KPO delta i kampanjen "Ansvarsfullt sommarjobb". 

– KPO är även i år en av de största arbetsgivarna i de österbottniska landskapen, vare sig det är frågan om sommarjobbare eller ordinarie personal. Vår målsättning är att erbjuda unga positiva arbetserfarenheter, därför sätter vi stor vikt på att introducera unga i arbetet. Handelsbranschen är för många den första kontakten till arbetslivet, säger personaldirektören Leif Lindberg i ett pressmeddelande.

Ansökningstiden för sommarjobb är i kraft till 3 mars. Dagen efter, den 4 mars, börjar ansökningstiden för "Bekanta dig med arbetslivet och förtjäna".  

Handelslaget KPO hör till de största regionhandelslagen i Finland och i slutet av 2018 sysselsatte KPO cirka 1700 personer inom handels- och servicebranschen. Handelslaget verkar inom ekonomiområdet Karleby, Jakobstad, Vasa och Ylivieska.