Det var strax efter årsskiftet som svenska dopningsnämnden friade medel- och långdistanslöparen Meraf Bahta från förseelser i sin vistelserapportering. Detta efter att dopningskommissionen lämnat över ärendet i november och yrkat på ett års avstängning.

Dopningskommissionen, Internationella friidrottsförbundet (IAAF) eller antidopningsorganisationen Wada hade tre veckor på sig att överklaga. Nu bekräftar dopningskommissionens ordförande Åke Andrén-Sandberg att man gjort det.

– Domen är överklagad till Riksidrottsnämnden. Det gjordes förra veckan, säger han till P4 Väst.

Andrén-Sandberg säger att man inte kommer att uttala sig om varför kommissionen överklagar eftersom det rör sig om en rättslig förhandling.

Efter beslutet finns inga restriktioner gällande Bahta, men hon har tagit en paus från allt tävlande och vill inte uttala sig för medierna innan ärendet är slutligen avgjort.

Svenska Friidrottsförbundets generalsekreterare Stefan Olsson har tidigare, i samband med den friande domen, kommenterat Bahtas fortsatta karriär:

– Om det är aktuellt med en inomhussäsong kan jag inte bedöma, men det är min absoluta uppfattning att hon kommer att fortsätta tävla och träna. Hon har varit fast besluten att fortsätta sin karriär, sa Olsson till TT.