VR uppger på sin webbplats att tågresenärer får ha tålamod under måndagen och förbereda sig på förseningar. En del av dagens fjärrtågturer är inställda eller försenade. 

Morgontåget från Vasa till Helsingfors som avgick 05.52 ersattes med buss på sträckan mellan Vasa och Seinäjoki. Enligt VR ersattes tåget med buss på grund av tekniska problem.

Även dagens andra tågturer till och från Vasa ersätts med bussar, uppger VR vid åttatiden. Totalt handlar det om fem turer som sker med buss i stället för tåg på sträckan mellan Vasa och Seinäjoki. Enligt VR beror det på brist på lok som tågturerna ersätts med bussar.

Dessa turer till och från Vasa ersätts med buss mellan Vasa och Seinäjoki

  • S 46 från Vasa till Helsingfors klockan 09.38.
  • IC 41 från Helsingfors till Vasa klockan 07.24.
  • IC 43 från Helsingfors till Vasa klockan 10.24.
  • IC 48 från Vasa till Helsingfors klockan 12.38.
  • IC 50 från Vasa till Helsingfors klockan 15.46.
 


Pendolinotåget S46 från Vasa till Helsingfors som skulle avgå 09.38 försenades med cirka 40 minuter. Orsaken var väntan på en annan tågförbindelse.

Resenärer uppmanas hålla koll på det egna tåget på VR:s webbplats. Informationen om trafikläget uppdateras kontinuerligt.

Ännu sent på söndagskvällen var förseningarna i tågtrafiken ställvis flera timmar. Bland stod ett tåg på väg till Vasa stilla i närheten av Tammerfors i drygt fyra timmar. Orsaken var tekniska problem.