Efter många år och ett stort antal matcher för både Jaro och VPS, väljer Thomas Kula nu att avsluta den professionella karriären, och flytta hem till NIK och Nykarleby. I samband med att Kula satsar på en civil karriär, kommer han spela fotboll i sin moderklubb, skriver NIK i ett pressmeddelande. 

– Jag bestämde mig ganska tidigt ifjol att jag vill satsa på ett civilt jobb efter att jag under våren utexaminerades från Novia som ingenjör inom produktionsekonomi. Då var det ännu inte uteslutet med en fortsättning i Jaro inför denna säsong.

Efter många om och men kom Kula ändå fram till beslutet att den professionella karriären var över.

– Efter mycket eftertanke och mycket bollande med Jaro över hur situationen kunde lösas med ett civilt jobb och spel i ettan, blev det allt tydligare att uppgiften kommer bli för mäktig för att göras ordentligt, säger Kula.

I stället blir det NIK som får en förstärkning av hög kaliber.

– Det syns tydligt att Thomas spelat på en betydligt högre nivå. Han är snabbare än andra spelare i nästan alla moment. Jag kan lova att det finns inte en tränare i hela division tre, som skulle tacka nej till en sådan profilspelare som Thomas, säger Kari Korkea-Aho som fortsätter som tränare i NIK .