ISHOCKEY Euro Hockey Tour

• Sverige – Finland 4–5 e str (1–0, 1–2, 2–2, 0–0, 0–1)

Tre Kronor kom till spel mot ärkerivalen Finland med en seger mot Ryssland i lördags i ryggen. Men det blev förlust i söndagens avslutning av hemmaturneringen i Stockholm.

Finland chockstartade andra perioden. Redan efter 23 sekunder satte centern Juhani Tyrväinen 1–1 efter att backen Jesper Sellgrens passning brutits i mittzonen.

Centern Isac Lundeström satte 2–1, men Finland kvitterade igen. Målvakten Adam Reideborn räddade backen Otto Leskinens skott, men kunde inte hålla pucken och yttern Niko Ojamäki slog in returen.

I tredje perioden såg Finland ut att sätta in segerstöten – med svensk hjälp.

Både Niko Ojamäkis 2–3 och yttern Eemeli Suomis 2–4 i numerärt överläge kom på skott som tog studs på svenska backar.

Men Tre Kronor gav inte upp och fick nytt hopp när yttern Joakim Nygård reducerade till 3–4 efter 10.41. Sedan satte yttern Emil Bemström, som öppnade målskyttet i första perioden, 4–4 med drygt fem minuter kvar.

Backen Oliwer Kaski, som satte två straffar för Finland mot Ryssland i torsdags, satte den avgörande straffen.

En poäng för Sverige innebär att Tre Kronor slutade tredje i EHT-turneringen och Finland blev sist. Tjeckien var redan inför söndagens avslutning, där laget föll mot Ryssland, klar turneringssegrare.