Sker det undviks ännu en nedstängning av landets statsapparat.

Trump har tidigare sagt att han inte är glad över uppgörelsen, som enbart innehåller 1,4 miljarder dollar till en gränsbarriär. Men enligt tv-kanalerna CNN och NBC:s källor har han bestämt sig för att ge efter och godta den.

Vita husets presstalesperson Sarah Sanders varken bekräftar eller dementerar det, men konstaterar att uppgörelsen innehåller "positiva tecken".

– Vi vill se det slutgiltiga lagförslaget, säger hon.

Det anslagna beloppet är betydligt mindre än de 5,7 miljarder dollar, presidenten ursprungligen krävt för att bygga den utlovade gränsmuren mot Mexiko.

Den begäran gick dock inte att få igenom kongressen, den resulterade i ett budgetbråk som gjorde att närmare en fjärdedel av statsapparaten stängdes ner i december och januari.

Nedstängningen slog hårt mot Trump och tvingade honom att skjuta på sitt tal till nationen.

De senaste dagarna har USA-medier spekulerat i huruvida presidenten planerar att utlysa undantagstillstånd för att runda kongressen och ändå få fram pengar till murbygget. En annan variant är att skriva under uppgörelsen och söka frigöra andra federala pengar som komplement för barriärbygget.

Donald Trump har alltsedan valrörelsen hävdat att brottslingar och narkotika strömmar över USA:s södra gräns och att en mur är det enda som kan stoppa detta – ett resonemang som kraftigt ifrågasatts.