Invånarna i Vörå centrum får från och med den 19 februari ett nytt ställe att hämta sina postpaket från. Då flyttar posten tvärs över gatan från caféet Kaffikåppin till K-Market. Butikens köpman Kenneth Sten säger att han inte tvekade länge när erbjudandet kom att ta över postservicen.

– Fredrik från Kaffekåppin frågade om jag var intresserad, säger Sten som också är köpman vid K-market Sundom i Vasa och i Malax.


Fredrik Renfält säger att butiken troligen har en större nytta av posten än caféet.

– Jag tror folk har en större benägenhet att handla samtidigt som man hämtar posten än att dricka en kopp kaffe, säger Renfält.

I de andra butikerna har Sten sett vilken inverkan posten haft på kundtillströmningen. Nu hoppas han att posten också ska öka kundantalet i butiken i Vörå.

– Vi hoppas att kunder som kommer in för att hämta sin post också passar på att handla.

Han gör ingen hemlighet av att butiken skulle må bra av mera kunder. Det finns stor potential i fastigheten, som han gärna skulle vilja dela med någon fler företagare.

– Fastigheten är ju en galleria. Här finns utrymme för två mindre eller ett större företag ytterligare. Jag tror kunderna skulle uppskatta en klädaffär eller en affär som säljer heminredning och presentartiklar. Sådana affärer som kommuninvånarna kanske saknar efter att Halpa-Halli försvann.


Rent konkret betyder postens flytt inte så mycket för K-market och butikens personal. De är vana att handskas med paket. Redan nu går det att hämta paket som levereras med Matkahuolto eller Schenker. 

För invånarna innebär flytten inte heller någon större förändring, förutom att det kan bli smidigare att sända paket. I aulan placeras nämligen en postautomat, som är i bruk från och med den 18 februari.

Artikeln publicerades i Kommunbladet den 13 februari. Kommunbladet är en tidning som delas ut till alla hushåll i Vörå kommun och som utges av HSS Media.