Ett Boeing 737 Max 8 kraschade på söndagen i Etiopien, samtliga 157 människor ombord omkom. Flygplanet är av samma typ som det indonesiska Lion Air-plan som kraschade i oktober. Alla 189 ombord omkom då.

Det finns fortfarande obesvarade frågor om orsakerna till Lion Air-kraschen, och enligt experter är det för tidigt att koppla ihop den kraschen med söndagens i Etiopien.

Veckorna efter Lion Air-kraschen sjönk Boeings aktiekurs 12 procent, men den har mer än återhämtat sig sedan dess.

Ethiopian Airlines meddelar på Twitter att man som en säkerhetsåtgärd tills vidare parkerar alla plan av modellen 737 Max 8.

"Även om vi inte känner till orsaken till kraschen, så har vi beslutat att ge de här planen flygförbud som en extra säkerhetsåtgärd", meddelar flygbolaget.

Även Kinas luftfartsmyndighet meddelar att man har beordrat alla inhemska flygbolag att tills vidare parkera sina flygplan av den aktuella modellen.

"Två olyckor har inträffat med nyligen levererade Boeing 737-8-plan och olyckorna har inträffat under startfasen, så det finns vissa likheter mellan dem", uppger Kinas luftfartsmyndighet i ett uttalande.

Boeing 737 MAX 8 är ett amerikanskt trafikflygplan för kort- och medeldistansflygningar som för första gången levererades till ett kommersiellt flygbolag i maj 2017. Det är ett av världens mest tekniskt avancerade trafikflygplan.