Massbegravningen ägde rum på söndagen vid den Heliga treenighetens katedral. Ortodoxa präster svingade rökelse över kistor klädda i den etiopiska flaggan där inramade foton på de omkomna lagts ovanpå.

– Jag kan inte glömma att hon lämnade ett åtta månader gammalt barn och aldrig kom tillbaka, säger Meselech Petros vars syster Amma Tesfamariam arbetade som flygvärdinna på planet som kraschade förra söndagen.

Flera tusen sörjande samlades i Etiopiens huvudstad Addis Abeba för en ceremoni till minne av offren som dog i flygkraschen utanför staden.

Kistorna var tomma eftersom det kommer att dröja innan de anhöriga får hem kvarlevorna, som i många fall rör sig om förkolnade fragment. Det kommer att ta uppemot sex månader att med hjälp av dna-tester identifiera resterna efter de 157 människorna som dog i kraschen. I väntan på det har anhöriga erbjudits jord från olycksplatsen att begrava.

– Det gör oss så ledsna att vi inte kunde finna några av hennes kvarlevor, säger Teshome Legesse, vars syskonbarn Ayantu Girma också arbetade som flygvärdinna på planet.