Mesut Özil hamnade i blåsväder inför fotbolls-VM i somras.

I maj åt den tyska Arsenal-stjärnan och Manchester Citys Ilkay Gündogan, som båda har turkiska rötter, middag med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och efter middagen poserade spelarna på bild med den kontroversiella ledaren. Bilderna väckte uppmärksamhet och skapade en politisk storm i Tyskland.

Spelarna själva har sagt att mötet inte hade med politik att göra, utan om att visa respekt för Turkiets högsta ämbete.

Kritiken har varit stor och den 22 juli valde Özil att hoppa av framtida landslagsspel. Samtidigt anklagade han personer i förbundsledningen för rasism.

Men relationen till Erdogan tycks vara god. Tyska tidningen Bild rapporterar att Özil har bjudit in presidenten till sitt bröllop i sommar. 30-åriga Özil ska gifta sig med sin svensk-turkiska flickvän Amine Gülse, och enligt Bild räckte Özil personligen över invitationen till presidenten under ett besök i Istanbul nyligen. Han ska också ha bett Erdogan om att vara vittne under bröllopsceremonin.

Rapporterna har väckt ny kritik i Tyskland. På måndagen sa förbundskansler Angela Merkels stabschef Helge Braun till Bild att "det gör en ledsen" att Özil har bjudit in Erdogan, sett till att spelaren redan är starkt kritiserad för sitt första möte med presidenten.

– Faktum är att det här nog fortsätter göra många fotbollssupportrar besvikna, även mig, säger Braun.

En annan tysk politiker, Cem Ozdemir, har sagt att han uppfattar Özils inbjudan som opassande. Ozdemir har själv turkiska rötter.