Frågan är om publiken hade hunnit återhämta sig från veckans holmgång. Men när lagen återigen drabbade samman i ligaspelet blev det hemmaseger med 1–0 på Etihad Stadium.

Returmötet mellan Manchester City och Tottenham på Etihad Stadium i Champions League inleddes med fem mål de första 20 minuterna och slutade till sist 4–3 till hemmalaget – ett resultat som innebar att "Spurs" gick vidare till semifinal tack vare fler gjorda bortamål.

Fullt lika underhållande var det kanske inte när lagen återigen ställdes mot varandra på lördagen, den här gången i ett toppmöte i Premier League.

Visserligen blev det återigen mål tidigt i matchen – men i övrigt blev det en målsnål historia.

Redan i femte minuten fick Tottenhams andramålvakt Paulo Gazzaniga, som ersatte skadade Hugo Lloris, plocka bollen ur eget mål. Detta sedan blott 18-årige Phil Foden tryckt in 1–0 med pannan, hans första Premier League-mål, efter en fin framspelning av Sergio Agüero, även den på nick.

– "Kun" gjorde det jättebra och nickade bollen till mig och då var det bara att sätta dit den. Jag försöker bara att göra mitt bästa när jag får chansen och jag är glad över att jag fick hjälpa grabbarna i dag, säger Foden till Sky Sports.

Tottenham var inte ofarligt och skapade en rad kvitteringschanser, men utan att få hål på Manchester Citys brasilianska målvakt Ederson Moraes.

Matchen slutade 1–0, vilket innebär att Manchester City tar tillbaka serieledningen – en poäng före Liverpool.

Redan på onsdag väntar en ny svår match för City: derby mot Manchester United som jagar Tottenham i kampen om en Champions League-plats till nästa säsong.

– Efter matchen mot Tottenham för två dagar sedan kände vi att vi ville komma med ett positivt besked inför fansen och hålla titel-racet levande. Det var en bra och tuff match. Nu ser vi fram emot nästa match mot Manchester United, säger Citys Bernardo Silva till Sky Sports.

Tv-kanalen gav portugisen priset som matchens bästa spelare, men Silva valde i stället att ge det till Phil Foden som han tyckte förtjänade utmärkelsen mer.

– Jag vill ge priset till Phil. Han förtjänar den. Han är så ung och är en fantastisk spelare. Dessutom gjorde han det matchavgörande målet.