Nästan nio av tio – 88,8 procent – röstade för ändringarna, enligt det resultat som presenteras efter tre dagars röstande.

Godkännandet gör bland annat att presidentens mandatperioder förlängs, vilket innebär att Abd al-Fattah al-Sisis nuvarande mandatperiod förlängs till 2024. Sedan har han möjlighet att ställa upp igen för omval till 2030. Dessutom förstärks al-Sisis makt, främst inflytandet över rättsväsendet.

– Dessa förändringar gäller från och med nu som er grundlag, säger valmyndighetens ordförande Lasheen Ibrahim i en presskonferens som sänds i statlig tv.

Endast lite drygt 44 procent av de röstberättigade gick och röstade, enligt valmyndighetens siffror.

Förändringarna godkändes i det egyptiska parlamentet förra veckan

I och med ändringarna i den fem år gamla grundlagen får militären större inflytande över landets politik. Andra ändringar som ingår i paketet är bildandet av en andra kammare i det egyptiska parlamentet med en kvot som ska säkerställa att var fjärde ledamot är kvinna.

Människorättsgrupper som Amnesty International och Human Rights Watch har riktat hård kritik mot grundlagsändringarna för att de befäster al-Sisis redan auktoritära styre.