FN varnar för översvämningar och jordskred i Moçambiques norra delar när Kenneth drar in över landet på torsdagen. Samtidigt uttrycker hjälporganisationer stark oro över hur det redan krisdrabbade Moçambique kommer att klara ytterligare en cyklon.

"Stormen kommer att slå mot norra Moçambique och vi väntar oss att kraftiga regn kommer att åstadkomma översvämningar och jordskred som kommer att påverka provinserna Cabo Delgado och Nampula", säger FN:s livsmedelsprogram (WFP) i ett uttalande.

"WFP arbetar tillsammans med myndigheterna och andra humanitära organisationer med en förberedande plan för en nödsituation."

Över 1 000 människor omkom i Moçambique, Zimbabwe och Malawi i samband med cyklonen Idai i mars. Den orsakade skador för mångmiljardbelopp och i dess spår råder nu svält och stor risk för smittoutbrott.

Även Komorerna och Tanzania beräknas drabbas av Kenneths framfart. I Komorerna orsakade stormen översvämningar och jordskred när den drog in över önationen under onsdagskvällen. Ännu finns inga rapporter om skadade. I Tanzania tros cyklonen slå mot bland annat hamnstaden Tanga och turistön Pemba.

Kenneth sägs öka i styrka när den nu drar vidare västerut över Indiska oceanen, enligt BBC.

Vindstyrkorna spås bli kraftigare än Idais, vilket gör den till en av de kraftigaste stormarna någonsin att drabba Moçambique. Samtidigt tros ödeläggelsen bli mindre tack vare ett lindrigare regnfall. Norra Moçambique är dessutom mindre befolkat än de delar av landet som drabbades hårdast av Idai.