Sagan lyder att om de korpar som bor på borgen, vilken även är hem till Storbritanniens kronjuveler och en populär turistattraktion, någonsin lämnar 1100-talsbyggnaden så kommer så väl borgen som kungadömet att falla.

Det sägs att en liten grupp korpar sedan 1600-talet därför har hållits på Towern för att förhindra katastrofen. Än i dag vakar en korpmästare över fåglarna – som fortfarande verkar trivas.

– Vi är väldigt, väldigt glada över att kunna säga att vi nu i Towern har fått fyra fantastiska fågelungar, som för första gången på 30 år har fötts i Towern, säger korpmästare Christopher Skaife.

– Vi bestämde oss för att det skulle vara en riktigt bra idé att försöka få fåglarna att häcka i Towern för att säkra vår framtid. Myten säger trots allt att om korparna lämnar Towern så kommer den falla sönder i stoft och en stor olycka kommer att drabba kungadömet, fortsätter Christopher Skaife.

En av de nyfödda korparna kommer att få stanna i Towern och när dess kön bestämts kommer den att döpas till George eller Georgina, eftersom ungarna kläcktes på högtidsdagen Sankt Georgsdagen.