ISHOCKEY-VM Kvartsfinal

• Kanada – Schweiz 3–2 e. förl. (0–1, 1–1, 1–0, 1–0)

Kanada förlorade förra årets semifinal mot Schweiz med 2–3 och missade sedan bronset efter en 4–1-förlust mot USA.

I Slovakien fick kanadensarna revansch på schweizarna. Men det var med absolut minsta möjliga marginal.

Med 0,4 sekunder kvar av tredje perioden i dagens kvartsfinal rullade pucken över mållinjen efter ett skott från Damon Severson. Det tog kvartsfinalen i Steel Arena i Kosice till förlängning.

Där avgjorde sedan Mark Stone efter 5.07 minuter.

Tidigare i matchen var det allt oftast uppförsbacke för Kanada.

Sven Andrighetto ordnade ledningsmålet för Schweiz efter 18.06 av första perioden och alldeles i slutet av andra slog schweizarna till igen.

Kanadas målvakt Matt Murray lämnade retur på Lino Martinschinis skott och Nico Hischier dök upp vid bortre stolpen och skickade in 2–1 med endast tre sekunder kvar av perioden.

Schweiz och framför allt målvakten Leonardo Genoni stod sedan länge emot Kanadas forcering i sista perioden – men till slut gick det inte längre.

Efter spel fem mot sex och flera chanser gled Seversons skott retfullt långsamt över mållinjen.

Segern innebär att Kanada nu får ta tåget till Bratislava för att spela semifinal.