• Match 4: St. Louis – Boston 4–2
  • Match 5: Boston – St. Louis 1–2
  • Match 6: St. Louis – Boston 1–5
  • Match 7: Boston – St. Louis 1–4

I 52 år har St. Louis väntat på att få lyfta Stanley Cup-pokalen – längre tid än något annat lag i NHL. Nu är väntan över. St. Louis avgjorde finalserien genom att vinna den avgörande matchen med 1–4.

St. Louis gjorde debut i NHL säsongen 1967–1968 och spelade i år sitt 42:a slutspel.

– Vilket otroligt år. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Från där vi har varit till där vi är nu … Vet du vad, jag har aldrig varit mer stolt över att bära den här tröjan tillsammans med det här gänget. Det är otroligt, säger lagkaptenen Alex Pietrangelo på nhl.com.

St. Louis tog tidigt grepp om matchen i det sjunde och avgörande finalmötet, natten till torsdagen finsk tid. Laget hade ett stabilare försvar och ordnade också fler målchanser än Boston.

Med dryga tre minuter kvar av första perioden satte Ryan O'Reilly öppningsmålet.

– Det var enormt, säger O’Reilly.

St. Louis målvakt Jordan Binnington var en klippa i den avgörande finalmatchen.

Med bara sekunder kvar av första perioden lyckades St. Louis dryga ut ledningen då Pietrangelo satte 0–2.

Andra perioden blev mållös. Med drygt halva tredje spelad var Bostons Joakim Nordström riktigt nära att reducera. I stället var det Brayden Schenn som utökade St. Louis ledning till 0–3.

Gästerna drygade sedan ut till 0–4 med fyra minuter kvar.

Rookien Jordan Binnington storspelade i St. Louis mål och stod för 32 räddningar. Och det var nära att han dessutom höll nollan i den avgörande finalmatchen. Men med dryga två minuter kvar av matchen reducerade Matt Grzelcyk till 1–4.

Finalserien i NHL slutar därmed 4–3 till St. Louis som aldrig tidigare har vunnit Stanley Cup.