Det var ett synnerligen kärt återseende för många fans när AC Milan på fredagen presenterade sin två senaste tillskott i klubbens sportsliga ledning.

Tidigare sportchefen Leonardo har lämnat för Paris Saint-Germain och nu står det klart att hans ersättare blir klubbikonen Paolo Maldini. Vid sin sida får den 50-åriga legendaren, som spelade i Milan mellan 1984 och 2009, sin gamla lagkamrat Zvonimir Boban. Han får rollen som "chief football officer".

– När Paolo ringde mig och frågade om jag var tillgänglig så hoppade jag direkt i min bil och körde till hans hem i Milano mitt i natten för att utvärdera situationen, säger den 50-åriga kroaten, som spelade i "Rossoneri" mellan 1991 och 2001.

Tillsammans har Maldini och Boban vunnit en mängd stora titlar i klubben, Serie A och Champions league inkluderade.

I dag är verkligheten en annan för en av Italiens giganter. Milan har inte vunnit ligan sedan 2011 och misslyckades återigen med att ta en plats i Champions League, där klubben inte har spelat sedan 2014, efter sin femteplats gångna säsong.

Det här är något som Maldini och Boban vill ändra på.

– Jag har en brinnande önskan om att hjälpa denna ärofyllda klubb, som betyder så mycket för mig, att återvända dit den hör hemma, säger Boban.