Efter förluster mot både England och Japan låg Skottland sist i grupp D och var piskade att vinna mot Argentina. Och starten gick inte att klaga på i onsdagskvällens sena match i Paris.

Mittfältaren Kim Little såg med sitt 1–0-mål i 19:e minuten till att Skottland kunde gå till pausvila med en ledning i ryggen. En ledning som skulle utökas tidigt i andra halvlek då mittbacken Jennifer Beattie nådde högst och säkert kunde nicka in 2–0.

3–0 kom sedan i matchminut 69 när anfallaren Erin Cuthbert slog in en retur och Skottland hade stark vittring på tredjeplatsen.

Argentina hade inför matchen en poäng efter 0–0 mot Japan, och därmed bättre förutsättningar för avancemang än Skottland. Men argentinskorna, som inte hade lyckats göra mål på sina två inledande VM-matcher, hade det svårt även mot det skotska försvaret.

Men sedan lossnade det för Argentina – ordentligt. 3–0 blev till 3–1 i 74:e minuten och fem minuter senare reducerade Argentina ännu en gång.

På tilläggstid fick Argentina ett drömläge att kvittera när laget tilldelades en straff efter ett VAR-beslut. Mittfältaren Florencia Bonsegundo sköt – Lee Alexander räddade. Men Bonsegundo fick chansen igen efter att domaren bedömde att Alexander hade lämnat sin mållinje för tidigt.

Och den här gången gjorde mittfältaren inget misstag. Straffen satt, slutresultatet 3–3 fastställdes och Argentina tog hand om tredjeplatsen i gruppen.

Argentina slutar på två poäng och har chans att ta sig vidare som en av de fyra bästa grupptreorna. Men då krävs oavgjorda resultat i både Kamerun – Nya Zeeland och Thailand – Chile i grupp E respektive grupp F i kväll – där alla alltså fortfarande har chansen att gå vidare som grupptrea.

I onsdagens andra match i grupp D tvålade England till Japan med 0–2. Därmed vinner England gruppen på nio poäng efter att ha vunnit samtliga matcher. Japan slutar tvåa på fyra poäng.