Onsdag eftermiddag har internationella fotbollsförbundet Fifa bjudit in VM-ackrediterade journalister till en presskonferens med domarkommitténs ordförande Pierluigi Collina.

Italienaren får nog räkna med en hel del frågor om videogranskningssystemet VAR.

– Jag tycker att det har blivit väldigt många avbrott i många matcher. Vi får ju lita på att det blir rätt, men lite kluven är jag. Jag hoppas att det blir rätt, men det blir lite hackigare matcher, säger svenska mittfältaren Elin Rubensson.

Utdragna VAR-situationer har blivit ett samtalsämne efter var och varannan VM-match. Sveriges åttondelsfinal mot Kanada var inget undantag.

Kanada fick en straff efter videogranskning, Sverige fick en bortdömd. Mittfältaren Caroline Seger hade redan ställt sig vid straffpunkten, redo att skjuta, när domaren efter lång betänketid ändrade sig och i stället dömde offside.

– Det tar ju så lång tid, alltså. Det är första gången som man har varit med om det så det blir ju ett mentalt spel, säger lagkaptenen Seger.

Backen Nilla Fischer tycker att systemet är bra, åtminstone i teorin, då det finns till för att minimera felen. Samtidigt är det inte helt lätt att hantera de många avbrotten, säger hon.

– Man ska vänta på att det blir straff till dem, och sedan tror vi att vi har straff, och sedan har vi inte straff ändå, säger Fischer.

– Det är tufft där och då, det tar tid och man får stå där och vänta. Men det är lika för alla i mästerskapet och det händer ju saker i alla matcher.

Inte ens när australiska domaren Kate Jacewicz blåste av matchen mot Kanada vågade man ta det för givet. Strax innan hade ett kanadensiskt skott träffat backen Linda Sembrant på armen, och Jacewicz såg direkt efter slutsignalen ut att lyssna i hörsnäckan efter eventuella VAR-korrigeringar.

Det blev ingen oväntad videogranskning den gången. Men det svenska landslaget är inställt på att saker kan ställas på ända på ett ögonblick i VM.

– Vi har faktiskt pratat mycket om att vara psykologiskt flexibla. Det är något som vi jobbar med tillsammans med vår mentala rådgivare, och det känns som något som vi även tar med oss in kring VAR. Vi har pratat om det, att det kan vara ett moment som stör oss, men jag kände inte att det störde oss alls den här gången, säger backen Magdalena Eriksson.