Sverige besegrade Tyskland med 1–2 i lördagskvällens kvartsfinal i Rennes och nu väntar Nederländerna i Lyon i semifinal i VM i Frankrike. I den svenska VM-truppen råder stor optimism och pratas det om VM-guld.

– Vi har inte vunnit något än. Vi kan förlora mot Nederländerna och sedan inte ha någon chans på guldet. Men herregud, vi går för det. Vi har gjort det här så länge och har inget att förlora, säger målvakten Hedvig Lindahl.

Anfallaren Stina Blackstenius, som avgjorde måndagens åttondelsfinal mot Kanada (seger med 1–0), blev matchhjälte även mot Tyskland med sitt 1–2-mål i början av andra halvlek på Roazhon Park.

– Kan vi slå ut Tyskland i en kvartsfinal och kommer från en vinst mot Kanada så tror jag absolut att vi kan gå hela vägen. Det måste vi våga tro på, säger Blackstenius.

Onsdagens möte med Nederländerna blir Sveriges fjärde VM-semifinal genom tiderna. Senast, 2011, blev det förlust med 1–3 mot Japan och sedan brons. Den enda semifinalsegern hittills kom med 2–1 mot Kanada i VM 2003. Då var Tyskland för starka i finalen och det blev en 1–2-förlust efter ett så kallat golden goal.

Nu hoppas Sverige skriva en guldkantad historia.

– Det kommer att bli en helt annan match och det gäller att kunna fokusera om på det nu. Vi har inte vunnit något än, men det är klart att vi går in med bra självförtroende, säger mittfältaren Elin Rubensson.

Segraren i semifinalen möter USA eller England, som spelar semifinal på tisdag, i VM-finalen i Lyon nästa söndag.

– Nu vill vi vinna, säger Rubensson.