Kosovare Asllani blev utburen på bår med en misstänkt huvudskada efter att ha fått en boll i huvudet i slutet av onsdagskvällens semifinal.

De första signalerna från sjukhuset var positiva, läkarna hittade inga tecken på allvarlig skada. 29-åringen lämnade sjukhuset i Lyon natten till torsdagen.

– Hon mår bättre. Men hon har sovit väldigt lite i natt så det gäller att återhämta sig. Hon är självklart lite stel i nacken, men annars mår hon väldigt bra, säger svenska landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Han berättar att Asllani sagt att hon hade en strålande smärta ner i vänsterarmen efter att ha fått bollen på vänstersidan av ansiktet.

– Då är det väldigt viktigt att stabilisera nacken för att se att det inte är någon nackskada, och det var det inte, utan en utsträckning av nervplexus, säger Ebrahimi, som meddelar att bilderna från röntgen och magnetkameraundersökningen såg väldigt bra ut.

– Jag kan tyvärr inte uttala mig om chanserna att hon kan spela bronsmatchen. Hennes välmående är väldigt viktigt för oss och att inte riskera något, så det här kommer vi ta dag för dag.

Även lagkamraterna blev påverkade av händelsen.

– Det var så klart en stor oro för ”Kosse”. Vi visste inte vad som hade hänt. Det var skönt att se henne på frukosten i morse, säger backen Hanna Glas.