Sverige drömde om en VM-final. Men Nederländerna var starkast i förlängningsdramat och möter USA i söndagens final. För Sverige väntar i stället England i dagens bronsmatch i Nice.

England förlorade sin semifinal mot de regerande världsmästarna. Mittfältaren Jade Moore tror på en jämn kamp i medaljmötet med Sverige på franska Rivieran.

– Det blir tufft. De är en annan typ av grupp och spelar på ett annorlunda sätt. Ett europeiskt lag som är starkt fysiskt och fyllt av energi. De kommer utmana oss på samma sätt som andra europeiska lag. En tuff match som båda lagen nog helst hade sluppit, säger Moore.

Englands spelare var bedrövade efter semifinalförlusten sedan lagkaptenen Steph Houghton missat en straff i slutminuterna och hennes mittbackskollega Millie Bright fått två gula kort och därmed är avstängd i bronsmatchen.

Trots rådande sinnestämning poängterar Moore, som även var med i det engelska laget som tog brons i VM i Kanada för fyra år sedan, vikten av att återvända till England med en medalj.

– Vi är här för att inspirera kommande generationer och skapa en snöbollseffekt för damfotbollens skull. Vi vill inspirera som lejoninnor och det tycker jag att vi har gjort. Förhoppningsvis kan vi omgruppera, resa oss och få med oss en medalj hem.