I USA spekuleras det friskt kring i vilka städer tillslagen ska äga rum, men landets tull- och invandringsmyndighet ICE har lagt locket på om detaljerna. Dock bekräftar myndigheten att sammanlagt 2 000 personer ska gripas och sedermera deporteras.

– Vi genomför riktade tillslag mot specifika individer som har fått sina fall prövade i migrationsdomstolar och har fått utvisningsbeslut, säger tillförordnade ICE-direktören Matthew Albence till Fox News.

USA:s president Donald Trump aviserade tillslagen förra månaden. I takt med att de har ryckt närmare har rykten börjat spridas om att myndigheterna inte enbart kommer att gripa personer med utvisningsbeslut, utan alla papperslösa de råkar stöta på. Samtidigt har kritiken från demokratiska folkvalda ökat i styrka.

– Det här är osäkerhet, det här är fruktan, det här är att skapa kaos, säger Chicagos borgmästare Lori Lightfoot till CNN.

– Det han gör med ICE handlar inte om att säkra våra gränser. Det handlar om president Trumps valkampanj, säger New Yorks borgmästare Bill de Blasio

Keisha Bottoms, borgmästare i Atlanta, vände sig i en intervju med CNN direkt till de som riskerar att gripas i räderna.

– Om någon kommer till din dörr, öppna den inte om de inte har en husrannsakan.