Fotboll Division 2

• PK-37-JBK 1-1 (0-1)
  • 0-1, Wilterlynd Inalien (39), 1-1, Albert Vauhkonen (54).
  • Publik: 187

Budskapet verkade ha gått fram hos spelarna efter den viljelösa insatsen i senaste matchen mot KajHa. JBK dikterade spelet och tempot direkt från avspark och lät inte PK-37 komma till några farligheter.

Det dröjde dock till den 39:e matchminuten innan Inalien Wilterlynd kunde föra bortalaget till ledningen. Ledningen stod sig halvtidsvilan ut men borde och kunde ha varit ett par mål större.

– Vi gör en otroligt bra första halvlek. Det var en helt annan vilja jämfört med förra matchen. Vi styrde spelet och PK-37 skapade egentligen ingenting i första halvlek, säger JBK-tränaren Jonas Sandlin.

Dessvärre får man inga stilpoäng i fotboll utan gör man inte mål på sina chanser brukar motståndarna oftast straffa dig. Så blev även fallet för JBK denna afton. Endast 10 minuter in i andra halvlek kontrade PK-37 in 1–1 genom Albert Vauhkonen.

–Det var ett riktigt slumpmål. Vi hade en hörna som deras målvakt fångade. Sedan drog han iväg en riktig chansboll som Anton Kass missbedömde och deras spelare kunde rinna iväg och sätta kvitteringen, säger Sandlin.

Andra halvleken var mera jämn där bägge lagen hade chansen att ta hem tre poäng. PK-37 hade en ribbträff och ett farligt skott som Konstantin Sorokin i bortakassen räddade fint. I matchens slutminuter tilldelades JBK vad som alla trodde var en straff. Domarna ändrade dock beslutet till offside på en JBK-spelare.

–Jag kan inte förstå hur de kunde ändra på domslutet. I mina ögon var det en solklar straff som togs ifrån oss, säger Sandlin.

Sandlin ser resultatet som två förlorade poäng snarare än en vunnen.

–Vi kom hit för att ta tre poäng så visst är man besviken. Motståndarna levde på långbollar medan vi spelade en fin fotboll. Vi borde ha avgjort i första halvlek när vi var på topp men sådan är fotbollen ibland, säger Sandlin.

JBK: Konstantin Sorokin; Oskar Sandström, Linus Kass, Anton Kass, Markus Kronholm, Viktor Strömbäck, Alfred Söderman (v), Joakim Häggblom (v), Kevin Larsson, Rasmus Korkea-Aho (75 Juuso Öst), Wilterlynd Inalien.