– Jag tror våra turkiska partners är intresserade av många saker, inte bara att köpa utan också samproduktion, sade Putin i samband med toppmötet.

Ännu har inget beslutats, men den ryske presidenten lät optimistisk om att Turkiet i framtiden kan komma att beställa ryska stridsflygplan. USA har avbrutit Turkiets köp av det amerikanska smygarflygplanet F-35 sedan Ankara nyligen beslutat sig för att köpa det ryska luftvärnssystemet S-400. Affären har gjort relationen mellan de båda Nato-länderna infekterad.

– Vad gäller flyg, så diskuterade vi samarbete kring (stridsflygplanet) SU-35, och möjligen även kring det nya SU-57. Vi har många möjligheter, sade Putin enligt den ryska nyhetsbyrån Interfax.

Ytterligare leverans

Vid mötet stod det också klart att en ytterligare rysk leverans av S-400 till Turkiet skedde på tisdagen.

De båda ledarna inledde toppmötet på tisdagen med att bevittna en flyguppvisning utanför den ryska huvudstaden. Därefter inledde de förhandlingar om en lösning på konflikten i syriska Idlib, där Ryssland och Iran stöder regimen i offensiven mot bland andra turkstödda rebeller.

Putin sade att han och Erdogan nu enats om åtgärder för att "normalisera" situationen i regionen, dock utan att ge några detaljer. Ledarna är också överens om att Syrien inte ska falla sönder som stat, enligt Putin.

– Situationen i nedtrappningszonen Idlib är mycket bekymmersam för oss, sade Vladimir Putin.

"Allvarligt hot"

Ryssland, Iran och Turkiet enades i fjol om att utlysa vapenvila i Idlib. Men varken den jihadistallians som tagit kontroll över regionen eller den syriska regimen har respekterat vapenvilan, och regimen återtog nyligen ett relativt stort område från rebellerna.

I förra veckan sade Erdogan att den rysstödda regeringsoffensiven är ett "väldigt allvarligt" hot mot Turkiets säkerhet. Erdogan å sin sida uttryckte att Turkiet förbehåller sig rätten att vidta "alla nödvändiga åtgärder" för att skydda de turkiska soldater som befinner sig i regionen.

– Situationen har blivit så komplicerad att våra styrkor befinner sig i fara, sade Erdogan enligt nyhetsbyrån AFP.

I mitten av september ska Ryssland, Turkiet och Iran mötas i Turkiet för att fortsätta diskutera en lösning på konflikten i Syrien.