I torsdags firade Ruth Larsson sin 101-årsdag hemma i Mjölby och i dag ska hon göra ett tandemfallskärmshopp från 4 000 meters höjd. När TT når henne på telefon bara timmar innan det är dags att kasta sig ut är hon sprudlande glad och säger att dagsformen är jättebra och att hon inte är ett dugg nervös. Det kanske kan bero på att hon på senare år skaffat sig en del annan flygerfarenhet.

– Jag har varit på skärmflyg, jag har varit på segelflyg och jag har gjort ballongflyg. Och nu var det det här kvar, säger Ruth Larsson.

Salt laddning

Hon kommer att göra ett så kallat tandemhopp, där man sitter fastspänd vid en erfaren hoppare. Men hon har inte övat eller förberett sig, utan tar det som det kommer.

– Nej, Jag har inte träffat min medhoppare heller. Jag vet ingenting egentligen hur det går till. Så det blir väl en överraskning.

En del brukar ju ladda inför fysiska prestationer med kolhydratrik mat och dryck, men Ruth Larsson har en annan plan för sitt näringsintag inför hoppet.

– Jag tänker försöka att äta lite mer salt mat – så att jag inte kissar på mig, säger Ruth Larsson och fnissar glatt. Jag ska ta en gulaschsoppa här innan jag åker också.

Inga fler våghalsigheter

I eftermiddag är det dags för Ruth Larsson att ge sig upp i skyn. Och när det här hoppet är avklarat har hon, än så länge, inga nya våghalsigheter inplanerade.

– Nej, jag vet inte om det finns något mer. Jag tror inte det.

TT: Du har aldrig funderat på något annat äventyrligt som dykning till exempel?

– Nej, nej! Usch! Inte hoppa i något vatten inte. Det är jag lite för gammal för, säger Ruth Larsson.