Vill du vara med och glädja andra som lucia? Anmäl dig själv eller någon du känner som är utåtriktad, har en god sångröst och är minst 16 år till uppdraget som ÖT:s lucia. Det är en fördel om man är van att uppträda, men huvudsaken är att man vill ljusa upp någons vardag i december.

Skicka in namn, bild, telefonnummer och e-postadress, och berätta varför du eller någon du känner skulle passa som lucia. Om du anmäler någon annan, kom ihåg att bifoga dina egna kontaktuppgifter. Vi tar endast emot anmälningar med samtycke av kandidaten. Mejladressen är lucia@hssmedia.fi. 

Ifall du hellre vill skicka ett brev skickas uppgifterna för Jakobstadsnejdens lucias del till ÖT, Köpmansgatan 10, PB 22, 68601 Jakobstad. För Karlebynejdens lucias del skickas uppgifterna till ÖT, Strandgatan 8-10, 67101 Karleby. Märk kuvertet ”Lucia 2019”. 

Sista anmälningsdag är onsdagen den 23 oktober klockan 18.

ÖT ordnar luciaomröstningen i samarbete med regionens Lionsklubbar. Intäkterna från Lionsklubbarnas insamlingar går till välgörande ändamål.

I Jakobstadsregionen går pengarna i huvudsak till diakonin i Jakobstad, Pedersöre och Larsmo, samt till familjer med särskilda behov. I Karlebyregionen går pengarna till stöd för palliativa vården, diakonin, ungdomsverksamheten samt funktionshindrade.