– Twosisters är en egen gren inom Yourcoach. Vi grundade Twosisters Consultation för att skilja på våra tjänster. Yourcoach fokuserar på det fysiska, och sociala medan Twosister fokuserar på det psykiska. Vi har alltid velat vara heltäckande inom friskvårdsområdet, säger Nordmyr, som grundade Yourcoach med sin man Johan Nordmyr 2009.

De har sett ett ökat behov av välmåendetjänster bland företag i nejden. Utbrändhet och stress är ett problem som syskonen vill hjälpa till att tackla och förebygga.

Twosisters erbjuder bland annat handledningar, workshoppar, mental träning och föreläsningar om hur man kan förbättra välmåendet på en arbetsplats.

– Vi kan komma in på en arbetsplats, som genomgår stora förändringar, och behöver stöd och hjälp för att ta sig igenom, säger Julin.

– Eller om stämningen är dålig på arbetsplatsen, då kan vi också komma in och hjälpa, säger Nordmyr.

Men tyvärr har problemen ofta eskalerat långt inom företagen innan de tar kontakt med Twosisters. Systrarna önskar att fler och fler skulle förstå vikten av förebyggande arbete.

– Det är mycket lättare att förebygga problem än att komma åt eskalerade problem. I praktiken är vi tyvärr ofta brandsläckare i dag. Att satsa på välmående som företagare ökar lönsamheten på lång sikt, säger syskonen.

Twosisters kan också hjälpa arbetstagare som blivit utbrända och behöver stöd och hjälp att komma ut i arbetslivet igen. 

– Vi kan hjälpa att lägga upp hållbara rutiner så att arbetstagaren inte blir utbränd igen, säger Nordmyr.

Viktigt att komma ihåg att utbrändhet aldrig beror enbart på arbetet. Det är viktigt att se över helheten. Balansen mellan vad som ger och tar energi måste vara i balans för att människan ska må bra, säger syskonen.

– I dag har många tyvärr ett stort behov av att jämföra oss med varandra på sociala medier. Det som visas på sociala medier är ofta glansbilder, men det fattar inte våra hjärnor, vilket kan skapa en stress, säger Julin. 

När det kommer till utbrändhet och stress vilar det stora ansvaret på individen. Det är han eller hon som själv väljer om man läser e-post eller svarar i telefon utanför arbetstid. 

– Var och en sätter själv sin egen ribba på vad man klarar av innan det blir för mycket. Ett bra tips är gemensam lägga upp policyn på arbetsplatsen om hur man till exempel ska förhålla sig till, säger Nordmyr.

Hur mår ni själva på er arbetsplats?

Frågan möts av skratt, men mellan raderna är svaret klart: syskon trivs tillsammans och brinner för det de arbetar med.

– Vi har en väldigt speciell situation. Vi är syskon som jobbar tillsammans, men  vi bor också bredvid varandra och turas om att hand om varandras barn. Vi tvingas vara väldigt ärliga mot varandra  och dra gränser vad vi pratar om på fritiden och när vi är på arbetet, säger Julin. 

– Vi kan nog ryka ihop, men vi förstår båda vikten av att reda upp saker och ting, säger Nordmyr.

– … annars skulle det inte fungera, säger Julin och skrattar.

Artikeln publicerades i Kommunbladet den 13 november. Kommunbladet är en tidning som delas ut till alla hushåll i Vörå kommun och som utges av HSS Media.