Vi vill veta hur det har gått för Österbottens ungdomar i jakten på sommarjobb nu när coronaepidemin gjort det svårare för många. Så här långt har över 300 redan svarat på vår enkät och det är vi tacksamma för. 

Över 50 procent av de som svarat är i åldern 16–20 år medan strax under 40 procent är 21–25 år gamla. Nästan alla av Österbottens kommuner är representerade men klart flest (nästan 40 procent) svar kommer från Vasa. 

Det är fortfarande möjligt att svara på enkäten och närmare redovisning av resultaten kommer senare. Bland de som svarat hittills har majoriteten faktiskt lyckats hitta sommarjobb. Men många har också blivit besvikna. 

Så här skriver några:

Har sökt till säkert 30 olika ställen och har inte fått ett enda, gick mycket lättare förra året, då jag fick nästan direkt.

16-20-åring från Jakobstad

 

Blev först lovad ett jobb som avbokades i sista sekund. Lite panik blev det att hitta ett nytt men hade tur.

21-25-åring från Kristinestad

 

De senaste fem somrarna har varit extremt hektiska med dubbla eller trippla jobb så på ett sätt kan det bli skönt att vara lite ”ledig” för en gångs skull. Det som oroar mest är ekonomin.

21-25-åring från Pedersöre

 

Jag kommer försöka leta vidare. Jag har inga stora krav, det kan vara en veckas jobb eller någon liten arbetsuppgift här och där. Vad som helst är bättre än inget!

21-25-åring från Vasa

 


Du hittar frågorna här.