Inga nya fall av covid-19 har konstaterats inom Vasa sjukvårdsdistrikt sedan i går, söndag. Det totala antalet personer som insjuknat i distriktet är nu 61 – och av dem har 59 tillfrisknat. 

Under det senaste dygnet har nio personer testats för coronavirus. Det totala antalet tester uppgår nu till 2121.


Nytt fall bekräftades i söndags

Den person som på söndagen bekräftades ha insjuknat i covid-19 var det första fallet i Vasa sjukvårdsdistrikt sedan den 13 maj.

Heikki Kaukoranta, ansvarig överläkare och infektionsläkare på Vasa stad, uppgav för VBL/ÖT på söndagen att det handlade om en person som kommit från Sverige. Enligt Kaukoranta mår personen bra och får vård hemma.


Inga nya fall i Södra Österbotten

I Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt är antalet bekräftade fall 45. Också där uppdagades ett nytt fall under helgen – det första på nästan två veckor. Enligt Ilkka-Pohjalainen handlar det om en apoteksanställd i Seinäjoki, och personalen på apoteket i Ideapark är nu därför försatt i karantän. (läs mera här).

30 personer lät testa sig under söndagen, men inga fler insjuknade har konstaterats, enligt sjukvårdsdistriktets siffror på måndagen.

Totalt har 2915 tester utförts i distriktet.


Lugnt också i Mellersta Österbotten

I Mellersta Österbotten har inga nya insjuknade personer påträffats på två veckor nu, de senaste fallen bekräftades den 11 maj

Totalt har 23 personer insjuknat i covid-19 inom sjukvårdsområdet Soite. Ingen av dessa har behövt sjukhusvård.


Artikeln uppdaterad klockan 13.30 med uppgifterna för Mellersta Österbotten.