Utbildningsstyrelsen och Undervisnings- och kulturministeriet sänder en digital hälsning till alla daghem, skolor och andra läroanstalter med anledning av våravslutningen, skriver statsrådet i ett pressmeddelande.

–  Våren har varit en exceptionell tid för oss alla. Förändringarna som skett med kort varsel har inneburit utmaningar för såväl dem som arbetar inom undervisning och fostran som för alla barn och föräldrar, som fått lov att agera och att anpassa sig till ett helt nytt och okänt läge, säger Anita Lehikoinen, kanslichef vid Undervisnings- och kulturministeriet, i pressmeddelandet.

Detta ingår i vårfesthälsningen

  • Finlands virtuella kör: Kevät ja minä.
  • Hevisaurus: Mikä minusta tulee isona och Räyh.
  • Ylioppilaskunnan laulajat: Gaudeamus Igitur.
  • En musikalisk hälsning från Finlands symfoniorkestrar.
  • Undervisningsminister Li Anderssons och forsknings- och kulturminister Hanna Kosonens festtal och hälsning till alla barn och unga.
 
Det här är ministeriets sätt att tacka alla som ordnar småbarnspedagogik och utbildning och alla aktörer inom undervisningssektorn för årets arbetsinsats.

Hälsningarna finns till läroinrättningarnas förfogande på ministeriets Youtube-kanal och kan laddas ner på statsrådets bildbank på fredag klockan 9.