Coronaläget är fortfarande lugnt i de österbottniska landskapen. Såväl Vasa som Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt meddelar på måndagen att inga nya fall av covid-19 har konstaterats.

Det betyder att antalet bekräftade fall i sjukvårdsdistrikten fortfarande är 62 respektive 46. Det senaste fallet i Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterades den 29 maj och det senaste i Södra Österbotten den 5 juni.

I Vasa sjukvårdsdistrikt har nu sammanlagt 2888 coronaprover tagits. I Södra Österbotten är man uppe i 4384 tagna prover.


Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt meddelade förra veckan att man från och med i dag, måndag, slopar de dagliga rapporteringarna om antalet coronafall och informerar enbart om läget ändras. Totalt 31 fall har bekräftats i Mellersta Österbotten, de två senaste konstaterades i Reisjärvi den 4 juni.

I landet som helhet har ett nytt fall av coronasmitta konstaterats på måndagen, visar Institutet för hälsa och välfärds (THL) coronakarta. Antalet smittade i landet uppgår nu till 7144 personer.


Artikeln uppdaterad klockan 15 med uppgifter om Mellersta Österbotten.