Inga nya fall av covid-19 har konstaterats i Österbotten, uppger Vasa sjukvårdsdistrikt på torsdagen. Det totala antalet bekräftade fall är alltså fortfarande 62. Det är nu snart en månad sedan det senaste fallet uppdagades. Totalt 2994 coronatester har nu gjorts inom sjukvårdsdistriktet.

Läget är fortsättningsvis lugnt även i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt, där inga nya fall konstaterats sedan den 5 juni. 58 personer testades för coronasmitta under gårdagen. Södra Österbotten har hittills 46 bekräftade fall av covid-19.

Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt ger inte längre några dagliga rapporter, utan informerar enbart ifall att coronaläget plötsligt förändras. Totalt 31 fall av covid-19 har bekräftats i Mellersta Österbotten under våren, de två senaste fallen konstaterades i Reisjärvi den 4 juni.

I landet som helhet har fem nya fall av coronasmitta registrerats sedan i går, enligt Institutet för hälsa och välfärds (THL) coronakarta. Det betyder att det totala antalet bekräftade fall i Finland nu uppgår till 7172.