Institutet för hälsa och välfärd (THL) rapporterade på onsdagen att sammanlagt 7 296 personer i Finland konstaterats smittade av coronaviruset, vilket är 5 färre än dagen innan.

Minskningen beror på att institutet ändrat sitt system för hur antalet bekräftade fall bokförs.


Från och med nu räknas en coronavirusinfektion som en och samma i de fall där det handlar om samma mikrob eller smitta och samma person inom ett år. Tidigare var tidsperioden tre månader.

Från registret över smittsamma sjukdomar har därmed 27 bekräftade fall strukits eftersom de var bokförda två gånger. Under det senaste dygnet har 21 nya fall införts i registret, och av dem är 7 nya fall som bekräftats under de två senaste veckorna.


Institutet uppdaterar siffrorna för antalet sjukhuspatienter och antalet dödsfall endast på måndagar, onsdagar och fredagar.

Även beträffande dödsfallen har en minskning skett sedan den senaste uppdateringen. Det totala antalet personer som mist livet på grund av covid-19 i Finland är 328, vilken är 1 färre än i måndags. Det beror på att dödsorsaken för en av de avlidna har preciserats.

På sjukhus i landet vårdas nu 7 coronadrabbade patienter. Av dem behöver ingen intensivvård.